*vissel vissel* lalalalalaa... *vissel vissel*

Sitter o väntar med Stina. Vääntan är lång! Men nu har de bara 9 mil kvar till Jkpg och sen 4 ut till oss i skogen, sen är de äntligen här! När de kommer blir det fika och så, sen sova. Grymt skönt ska de bli! Sen har vi nya äventyr framför oss redan imorn. Yeey!

Lägger ut en bild för ovanlighetensskull! En från när vi var och badade i Addis Abeba, Etiopien. Det var kul! (sitter o kollar på bilder för att underhålla mig).

CIAO

Bad i Addis Abeba

Denna väntan...

Sydafrikanerna landade kl tre på Arlanda och Emelie och Mathias åkte upp dit för att hämta dem. Vi andra har varit hemma och förberett det sista. Jag, Stina, Malin och Jonte hann även med en stund i skogen här i Vie. Helt galet vad kul vi hade, en dag man sent lär glömma!

Vi är i alla fall klara med alla förberedelser och just nu väntar vi bara. Det känns nästan som julafton; väntan väntan och väntan!

Jag ska väl ta och gå iväg och vänta lite till. De anländer nog runt tio - halv elva eller så. Yey! Nej, vänta var det som gällde!

Heippa

Klappat och klart!

Såååådär, nu har jag skrivit MASSA lappar och suttit upp. Röda lappar som det står "In Sweden we call this..." på. Sedan har jag skrivit dit massa olika ord på svenska. Så till exempel så sitter det en lapp på toadörren på första våningen där det står "In Sweden we call this... BAJAMAJA". Andra ord som finns kan vara; LYSKNAPP, HATTHYLLA, KLOCKA, FLÄKT, SPEGEL, BOKHYLLA, GARDIN, FÖNSTER m.m. De sitter lite överallt runt om i huset så att våra kära gäster, från Sydafrika, kan få lära sig lite svenska. Myyyycket bra!

Nu är jag redo för ett gäng SouthAfricaaans! Welcome welcome! Imorn kommer de (om jag inte nämnt det) och de stannar tills den 16 maj. Ca two weeks alltså.

Nej nu måste jag kanske ta och duscha. Eller snart förresten, jag kom på: vi har sovmorgon imorn! HALLELUJAH!

Ha en superbra valborgsmässoafton och helg! Njuuut!

Soon and very soon, we are goin to see the...

SOUTH AFRICANS!

Yep, om två dagar är de här! Helt galet vad snabbt det kan gå. Vi var ju nyss där. Dock finns det en sak man kan märka det på, alltså att det egentligen har gått ett tag; färgen! Man har tappat asmycket av brännan må jag säga! Nu är man inte så brun längre tyvärr. Förhoppningsvis så tar sydafrikanerna med sig solen hit till Viebäck (i wish).

Det ska i alla fall bli skoj att de kommer hit, lite mer omväxling i vardagen här på Mossebo och skoj med mer sällskap.

Nu ska jag käka godis eller nå! muhaha

Hepåre!

Epidemi på Mossebo

Först Johanna, sen Vicke och sen har nästan alla börjat känna sig lite krassliga. Tror jag. Några iaf! Jag är i vilket fall som helst en av dem! Har fått ont i halsen och känner mig rätt tung i huvudet, och sen hostar jag lite ibland. Men inte så värst farligt! Hoppas på att jag blir bättre i helgen. Vill inte gå och va sjuk när våra kära sydafrikaner kommer.

I helgen ska jag åka hem och bara ta det lugnt. Inte göra något speciellt. Kyrkan på söndag blir det nog. Jag tror jag behöver det och det kommer bli så grymt gött!

Btw, det snöar och grejar på nätterna och även på dagarna! Asstora flingor idag på dan, men som tur är smälter det bort på en gång! Molto bene! Men det är dock kallt ute. Usch och fy, ge oss vårvärmen igen.

Tack!

Kallt!

Usch usch usch säger jag bara. Vaknade före väckarklockan idag för att jag frös under mitt täcke. Min första tanke var att jag inte ville gå upp ur sängen. Men jag behövde kissa så jag gick upp ändå. När jag kom in på toan så såg jag att det var snö ute. På marken, på träden! Överallt! Det var dock inte jättemycket, men ändå. Det låg där! Mot min vilja så böt jag om och följde med de andra ut på vår dagliga morgonpromenad. Nu håller snön på att smälta bort som tur är. Men grejen är den att det är så sjukt kallt idag, jag kommer inte vilja gå ut och gå idag som jag hade tänkt. Plus att det snöar lite smått just nu ute, men de är ingen fara för de smälter så fort de nuddar backen. Vad hände med värmen undrar jag? För två dagar sen satt jag och Stina ute på lektionen i linne och uppvikta byxor och solen stekte! Det var asnajs. Men icke, nu är det kyla som gäller...

...helt dåligt!


Ironi

Det snöade nyss. Ytterst lite, men ändå! Snö i Småland, GALET!
Ledig i helgen, kommer bli kanon. Asgött!

Rotmos idag. Ganska ogott!


Framtiden

Jag vet inte vad jag vill göra! Jag skulle vilja jobba någonstans. En polare och jag har snackat om att kanske flytta ihop i Örebro. Men det gäller att jag hittar något jobb, för hon ska troligtvis plugga. Hur ska jag bära mig åt är frågan! Jag har verkligen ingen aning.

Hur ser min framtid ut? Gud vad vill du med mitt liv?

Hjälp asså...

Rastlös

Galet, det är andra kvällen på Mossebo och jag är rastlös! Igår så packade vi upp och sen la oss typ. Men nu är det ju helg! Iofs så ska vi upp tidigt imorn, det är Öppet hus här på skolan och vi ska göra lite program. Och nu sitter jag här och skriver av mig för att jag inte vet vad jag ska hitta på. Tragiskt! Jag måste ta tag i det här. Nu måste jag gå och rycka tag i någon eller lägga mig och läsa eller nånting iaf. Jag känner mig så sjukt osocial, tråkig och framförallt rastlös!

I have to go now, can't take it anymore, hehe!

Mossebo

Tillbaka på skolan igen. Tillbaka till Mossebo. Känns konstigt, fast ändå inte. Som om man varit här hela tiden på något sätt. Det är ändå skönt att vara tillbaka nu. Inte många veckor kvar tills vi slutar, det är ju bara helt galet! Hoppas tiden blir kanon nu, den sista tiden vi har här tillsammans!

Nu ska vi fortsätta med utvärderingen av resan tror jag.


Smålands skogar

Idag far jag neråt igen, till smålands skogar. Där, mitt ute i ingenstans, finns det ett stort hus. Huset står tomt och väntar på dess kära alternaelever som anländer idag. Alla vid olika tidpunkter typ. Det ska i alla fall bli ett kärt återseende. Vi får nya rum med nya rumskompisar, spännande!

Så schemat för dagen ser ut så här: packa. Det ska jag nog klara av!

Kanske lika bra att börja med det.
Over and out!


Vårsolen

Tänka sig att det är vår. Det är en sån konstig känsla att sitta och njuta av vårsolen när man nyss låg och solade i 30 graders värme. Det är gött att sommaren är på väg här i Sverige. Jag saknar värmen så galet mycket. Fryser typ konstant här hemma. Speciellt när jag är inomhus. Fötterna blir som två isklumpar. Haha, får se hur de blir på Mossebo isf, där är det ju ännu kallare. fun fun..


Long time no see!

I know, i know i know!

Jag skulle skriva och uppdatera under hela vistelsen i Africa hade jag lovat. Men det var tyvärr såhär; vi var inte vid internet så ofta eller så länge. Och jag ville berätta så mycket för familj och vänner, så jag hann helt enkelt inte. Så antingen får ni mejla mig om ni vill ha en redogörelse eller gå in och läsa de få inläggen vi skrev på klassbloggen (livet.alterna.se).

Nu är jag iaf som sagt hemma igen. Kom hem i onsdags runt kl 14 typ. Då hade vi varit igång, resande, sen kl 07 på tisdagen. Jobbig resa, fast inte så jobbig som jag trodde att den skulle vara. Tiden i Afrika har varit hur fantastisk som helst. En del gånger har de tagit på de psykiska och fysiska krafterna rejält. MEN trots alla jobbiga saker så har jag varit med om min livs resa! Flera erfarenheter rikare skulle jag kalla mig.

Jag får skriva mer om detta senare för nu väntar duschen!

Hepåre!

RSS 2.0