Helg

I fredags åkte hela klassen till Bottnaryd. Jonte är därifrån och vi for dit för att medverka på deras ungdomssamling. Vi ställde upp med två clowndraman, ett vanligt drama, två draman till musik, två danser och ett x antal vittnesbörd. Vilken kväll det blev, SUCCÉ! Jag och Johny hade även hand om en lek, sångleken. (Vi var sjukt bra). Det var ca 40-50 ungdomar och det var en riktigt najs kväll!

Igår (lördag) hade vi schemalagd dag fram till lunch. Då övade vi på toolboxen. Och sedan hängde vi bara och kvällen avslutades med en film, Prinsen av Egypten! Myycket sköj!

Idag har vi haft sovmorgon (vi gillart) fram till lunchen kl 13. Sen åkte vi in på möte i Jönköping Pingst kl 16. Gudstjänsten handlade om Hopp och det var ett enkelt möte för att man skulle kunna bjuda in vänner utifrån kyrkan. Vilket jag givetvis tog vara på och bjöd med min käraste Hannah! Vilket var hur skoj som helst. Det är inte så ofta vi ses, så vi får ta vara på alla tillfällen som ges. Efter mötet var det Afternoon Tea så då satt vi och snackade och åt massa scones med smör och ost! Galet välsignat var det, och gott!


Nästa vecka, på tisdag för att vara exakt, ska vi ha en friluftsdag här på Viebäck! Och jag har valt: BODABORG!!!! galet kul kommer det bli! Jag, Thinis, Johny och Mathias ska KROSSA! Bara så att ni vet, hehehe!

Nu måste jag betala en räkning på 10000kr (och nej, det är inte min telefonräkning!). Sen får jag se vad man kan hitta på, kanske äta kvällsmat.

Hepåre! Puss M


everything


Gamla testamentet

Idag har vi haft en helt galet bra undervisning. Under hela dagen har en man, vid namnet Jonas, varit här och undervisat oss om Gamla testamentet i Bibeln. Det var ett mycket kreativt och roligt sätt att lära sig på. Och man lärde sig verkligen mycket! Det var ramsor och rörelser och massa sånt! Hur gött som helst! Så imorn ska hela klassen köra igenom det och se om det sitter kvar då!

Nu ska klassen iväg till äldsterådet i  kyrkan och de ska be för oss inför resan. Sen blir det AlternaAfton hemma hos vår lärare Amy. Mys!

Puss M

Dans

Övat på danserna själv ett tag. Ska fixa ett solo till introt på Joyful joyful. Får öva lite mer i veckan o så. Sen har jag tränat liite. Vi var i träningsrummet och körde lite situps, rygglyft osv. Sen gick vi tillbaka till Mossebo och dansade ett gäng. Det börjar sitta nu må jag säga. Riktigt najs!


Nu ska jag nog ta o duscha.


Oh just ja, glömde nästan; konserten som Reneé ska ha kommer jag inte kunna vara med på. Vi har utbyte med sydafrikaner som är här just då. Sjukt tråkigt att de krockade! Jag är så sjukt besviken att de inte funkar...

bajs!


Tillbaka på Mossebo

(Mossebo heter huset vi bor i om någon inte visste det).


Kom hit igen i söndags och det blev full rulle på en gång. Det satt nämligen nya lappar uppe på rummen, med andra ord var det dags att byta rum och rumskompis igen. Så jag lämnade rummet jag hade med Sofia i ena änden av huset och flyttade längst bort i korridoren till nya rummet tillsammans med Frida. Så vi hade alla fullt upp med att byta rum (förutom Stina som fick bo kvar i sitt och grabbarna grus som alltid bor i samma). Men nu har vi i alla fall kommit till ro i våra rum. Så det är gött!

Igår hade vi en lektion om säkerhet och andra allmänna saker i Sydafrika. Ja, vi har ju hört att det är ett kriminellt land, så de kan ju vara bra att veta simpla saker som gör det lättare. Alltså, de behöver inte vara så farligt om man vet hur man ska anpassa sig och så. Det var en väldigt intressant lektion och jag känner mig ännu mer laddad för resan nu.

Vi håller även på, för fulla muggar, att öva på våran toolbox (draman, clowndraman, dockteatrar och danser). Nu ska vi inte bara sätta alla de roller vi har, utan ska även lära in oss varandras roller. Vi behöver reserver på en del toolbox-saker. Det är inte säkert att alla är friska jämt! Bl.a. så är en kille i klassen, Johny, skadad. Och han kan inte göra en roller som han har nu  pga sitt knä. Så jag har fått tagit över hans roll som clown i ett clowndrama. Det ska bli skoj. Bara man får lite koll på´t, hehe!

Vi har även fått våra alterna-tröjor! WOHO! De är gråa dragkedjströjor med vitt tryck. En tribal på höger armen typ med en liten textremsa där de står "Explore your potential" och på ryggen står det "Alterna Sverige 2009-2010". Myyyycket snygga! (precis som vi sa Stina)

Nej nu ska jag kila iväg och se om det finns något mer att öva på! 

So long!
 

Sista kvällen med gänget innan Berra drar

Ja, snart kommer även denna kväll att gå till ända (om det nu är så man säger). Kvällen har varit trevlig. Har suttit och spanat massor på internet. Vi tänkte nämligen åka utomlands i sommar. Vi är ca 14 pers och vi vill åka någonstans där man kan bo nära havet och ändå inte för långt till restauranger och supermarket. En skön sol & bad semester med mycket gemenskap. Men det är så hiskeligt svårt att hitta! Man vill ju ha det hela till ett bra pris också! Vi får helt enkelt spana vidare. Om någon har något tips så välkomnas det!

O just ja, jag och Malle var ju på tebuffé idag. Tack vare "Petter med den store" så kunde vi få ta del av denna festlighet. Men framförallt tack vare Sara Sarre Borgenvik kunde vi få åka dit, gratis till och med. TACK PAL!

Nej nu är allt packat o klart och min väska väger för mycket (oväntat?). Dock så ska jag packa om och greja sen nere i Viebäck innan vi far till Afrika. Jag har saker i väskan som ska ligga i handbagaget och saker som ligger i väskan som inte ens ska med till Afrika. Så de ordnar sig nog, jag är lugn!

Nej om jag skulle ta och ha en PA och sedan ta och sova. Ska upp och duscha innan kyrkan imorn. Jag behöver all sömn jag kan få känner jag. I'm leaving!

Godnatt!

 


Nedräkning börjar

Jag hade en riktig degig dag igår! Men ändå fick jag Afrika-väskan nästan fulländad. Känns gött! Idag blir det mer fokus på att packa andra väskan, den jag ska ha användning för under tiden då vi håller till i Viebäck. Alltså ca 2,5 vecka. Men jag har inte hela dagen på mig! Ska kolla lite nu på förmiddagen. Sen ska jag ta bussen in till stan för att träffa Malle, sen ska vi åka vidare till Färna Herrgård för att gå på Tebuffé. Det blir nog riktigt mysigt!

Sista kvällen här hemma i Köpingstrakten spenderas här hemma i huset. Familjen Borgenvik i Kolsva kommer hit och vi ska alla ha en familjemyskväll! Tacos står på menyn och sen får vi se vad kvällen bjuder på för stim och stoj! Kommer bli riktigt trevligt!

Nej nu ska jag ta något att käka innan jag kollar över min packning lite.

Puss M


Just ja, höll nästan på att glömma! Det är nu 20 dagar kvar tills vi sitter på flyget! iiiiiih :D


Film? ja tack

Galet vad jag blev sugen att se på en bra film. Men går det någon bra på tv då? Självklart inte! Typiskt allt säger jag bara. Nu får jag kika i bokhyllan istället. Får se om det är någon som lockar lite mer...

Dock hade sällskapet varit trevligt. Well, some other time.


Pekar på mig, snurrar fingret, pekar på dig


Tough

Alltid lika svårt! Nu är de inte långt kvar tills det blir ännu svårare.
Sen försvinner allt de svåra en stund, om så där en ca 70 dagar.



Taggad!

Har haft en skön dag idag! Grejsat lite med packningen och så. Sen blev jag hämtad av mamma och vi åkte in till stan o käkade lunch på stan. Mys!
Riktigt skönt att jag är klar med mina läxor som jag fick över lovet och arbetsperioden. Riktigt gött!

Nu är jag taggad för att sticka iväg och spela fotboll med palsen! Köttaaa!!

Catch up with you later!

Heh.

Eeeehehe! Ja. Packningen går ju sådär må jag säga. Har kläder, men känner att jag ändå har lite panik. Kommer allt få plats och väga max 18 kilo? Tveeksamt! Alla mediciner och sånt från apoteket tar lite plats. Och för att inte tala om saker som tamponger, bindor, schampo, tvål o sånt! Huvva säger ja bara!

Sitter och lyssnar på låtar till våra danser och draman på Alterna. Känner att jag nog kan ha glömt bort en del. Så just nu önskar jag att allt va packat och klart och att jag redan va nere på Mossebo igen och stod med klassen och övade, istället för att sitta här och häcka. Men, det kommer, det kommer!

Vi åker till Afrika om tre veckor och en dag; den 12 februari! Heeeelt galet! Jag kan inte förstå det än. Jag ska till Afrika, till Etiopien och Sydafrika. Det är ju helt konstigt.....insane!


Ja nej nu ska jag fortsätta med packningen. Later pals!

Puss M


M and M

Yes. Har hängt med Malleballe i två dagar nu. Igår åkte vi till Västerås för att inhandla de sista sakerna inför Afrika. Vi hittade inte allt, eller vi bestämde oss för att handla några saker i Köping, så vi har några saker kvar. Detta fanns på inköpningslistan:
- Leggins
- Linne
- Tshirt
- Öronproppar
- Anteckningsblock
- Hårband

De nämnda substantiven hamnade i påsar och kontot tömdes på lite pengar och vi kom ett steg närmre vårt mål! Kvällen spenderades först hemma hos Mig i Munktorp där vi grejade lite med bilder, kläder och kort. Vi åt även en måltid, spagetti och köttfärssås stod på menyn, och fortsatte sedan till destination Kolsva. I Kolsva hade vi först en oerhört social stund tillsammans då vi låg i varsin säng, i varsitt rum och pratade i varsin telefon (DOCK inte med varandra, som man skulle kunna tro). Stunden var dock vääldigt trevlig! Sen återförenades vi och såg på en film tillsammans; Flickan som lekte med elden. Så nu har vi avklarat den filmen och min bror kommer glädjas åt att vi äntligen kan gå och kolla på Luftslottet som sprängdes.

Vad har vi gjort denna dagen då? Vi vaknade båda tidigt av olika anledningar och kunde inte somna om. Så vi vågade oss på att kolla på filmen Elephant Juice. Ooooerhört dålig film må jag säga! Ingen av oss hade hört talas om den förut så det var en chansning.

Nu har vi nyss gjort en dans till en låt. Eller i alla fall en början till en dans. Vi ska iväg nu vid halv fem och lära ut dansen till tjejerna i dansgruppen Rejoice. Dansgruppen som jag och Malin var med i förut hette Rejoice, men vi fick splittra gruppen för att vi alla flyttade och så. Så de yngre tjejerna i kyrkan har tagit över den kan man säga. Och nu när deras dansledare är gravid och inte får dansa så har jag och Malin hjälpt till lite med den. Riktigt skoj!

Nej nu ska jag hjälpa Malin med maten så vi får i oss lite mat innan vi ska iväg! Ciao pals!

Puss M


You're my everything


Zumbafitness

Har ni provat Zumba än? Det är ganska skoj faktiskt! Jag testar på min systers nu, hon fick ett program i julklapp. Det kan vara ganska svårt en del saker, men de är för att de är på engelska och för att de inte förklarar allt så bra. Men det är bara att kämpa på så att säga. Jag ska ändå ge detta en chans och köra på lite nu de här sista dagarna innan jag åker hem till Viebäck igen. Det kan bli kul!

Helgen var gryyymt trevlig måste jag säga! Lyckad roadtrip, oh yes!

Nej nu väntar käk och lite mer zumba. Sen är det inventering som gäller och ev. träffa en f.d. klasskompis!
Hade gött! Ciao

Puss M


on friday I'll be happy again 


2010

Nytt år, nya möjligheter!

Jag vet, jag är helt sämst på att uppdatera på bloggen. Men det blir lätt så när man har så mycket annat för sig. Julen har varit helt kanonmysig. Julafton och juldagen friades tillsammans med familjen Borgenvik från Kolsva. Första dagen var vi hemma hos oss i Munktorp och andra dagen hemma hos dem i Kolsva. Grymt trevligt var det, som vanligt! Annandagen var lite annorlunda, då hade vi julkonsert i kyrkan. Riktigt skoj var det! Efter det köpte vi mat och umgicks hemma hos Carin ett gäng. Riktigt gött!
Julen har med andra ord vart helt galet bra!

Mellandagarna blev det jobb. Jag träffade även Hanna, Hannah och Heidi en kväll. Vi träffades och handlade och lagade mat. Kvällen bestod av mat, mys, massa prat och en hel del skratt. En kanonkväll!

Nyåret firades på följande sett: Malin och jag käkade hemma tillsammans med mamma, pappa, Kicki, Wågen, Bosse och Inger. Grymt god mat! Sen så hade vi fått en liten idé tidigare så efter middagen stack vi. Först till Kolsva för att Malin skulle packa klart och sen drog vi neråt i landet. Med andra ord: spontan ROADTRIP! ;D
Vi kom fram till vår destination vid 23:35 och hann fira tolvslaget precis som planerat. Personen som vi överraskade blev riktigt chockad (ja faktiskt Sofia, chockad!) och framförallt glad! En riktigt lyckad överraskning må jag säga!

Idag väntar nya äventyr och jag är riktigt pepp! Jag avslutar inlägget med att önska ett gott nytt år och god fortsättning!

Puss M


Ps. Malin och jag klarade av 120 dagar tillsammans, sen så tog det slut för hon skulle resa bort någtra dagar. vi kämpade i alla fall väl! Ds.

RSS 2.0